David Goffin mag zich opmaken voor duel met Nadal op Roland Garros

David Goffin (ATP 29) zit in de derde ronde van Roland Garros. Hij versloeg de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 85) in drie sets. Nu wacht vermoedelijk Rafael Nadal (ATP 2). Na 1 uur en 49 minuten stond de 6-2, 6-4 en 6-3 eindstand op het scorebord van court 14. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 28-jarige Goffin en de 19-jarige Kecmanovic.

Goffin begon de match met een break en deed dat nog eens over in het zevende game, goed voor 6-2 winst in de openingsset. In de tweede set verloren beide spelers hun eerste opslagspel. Goffin brak daarna nog een tweede keer (2-1) en gaf die voorsprong niet meer uit handen (6-4). De derde set ging gelijk op tot 3-3. Toen forceerde Goffin de break en stoomde door naar 6-3 setwinst en de match.

Belgiës beste tennisser haalde vorig jaar de vierde ronde in Parijs, maar hij zal in zijn volgende wedstrijd moeten stunten om even goed te doen. De tegenstander heet dan immers waarschijnlijk Rafael Nadal, elfvoudig winnaar aan de Porte d'Auteuil. De gravelkoning moet in de tweede ronde voorbij de Duitser Yannick Maden (ATP 114).

Bron: Belga