OCMW-Voorzitter Sint-Truiden wil duidelijkheid over mogelijke mishandelingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De OCMW-voorzitter en schepen van Sint-Truiden, Pascal Monette (Open VLD), heeft geen weet van nieuwe mishandelingen in het woonzorgcentrum Villa Rosa. Een oud-medewerkster stapte met haar getuigenis over mishandelingen in het woonzorgcentrum naar de pers. Vorig jaar raakte bekend dat vier verzorgers van het rusthuis vernederende foto's van bewoners hadden gedeeld in een besloten Whatsapp-groep. De oud-medewerkster heeft het gevoel dat de politie niets met haar getuigenis heeft gedaan.

Die getuigenis slaat volgens de OCMW-voorzitter op de feiten die twee jaar geleden mogelijk al gepleegd zouden zijn en die momenteel door het Openbaar Ministerie worden onderzocht. "Of die feiten al dan niet hebben plaatsgevonden, kan ik niet zeggen. We hebben ons persoonlijk burgerlijke partij gesteld bij de onderzoeksrechter. Dit is een getuigenis van een persoon die er gewerkt heeft, maar nu niet meer", zo laat de OCMW-voorzitter weten.

Volgens hem zit het onderzoek in de laatste fase en hij hoopt dan ook dat hij vrij snel duidelijkheid hierover krijgt van het parket. "Ik hoop dat het morgen is, want de druk van de pers is enorm. En ik zou graag duidelijkheid hebben over die situatie", luidt het. "Wij doen vrij regelmatig een oproep bij ons personeel en hebben veertien dagen geleden nog met hen gesproken. Als er meldingen zijn, kunnen ze ermee terecht bij de directie en wordt er doorverwezen naar de politie."

bron: Belga