"Koning Albert II heeft reeds DNA-test afgelegd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Albert II heeft een DNA-test afgelegd die moet duidelijk maken of hij de vader van Delphine Boël is. Dat heeft zijn advocaat Alain Berenboom bevestigd, nadat VTM met het nieuws kwam. De resultaten van de test zijn strikt vertrouwelijk, zelfs voor de koning, voegde hij daar aan toe. Het Brusselse hof van beroep oordeelde in een arrest van 16 maart dat koning Albert II de DNA-test moet ondergaan, zodat zijn DNA kan vergeleken worden met dat van Delphine Boël. Die wil erkend worden als zijn biologische dochter. Als de vorst dat niet deed, moest hij een dwangsom van 5.000 euro betalen per dag.

Het hof besliste echter ook dat na de staalafname bij Delphine Boël, Sybille de Selys Longchamps en koning Albert II, de expert zal overgaan tot de nodige vergelijkende analyses en dat daarover niet zal gecommuniceerd worden aan de partijen of de rechtbank. De resultaten zullen bijgehouden worden tot het hof opnieuw samenkomt of de zaak wordt doorverwezen. De resultaten van de test blijven tot dan dus strikt vertrouwelijk.

"De uitspraken van het hof van beroep van 7 juni en 25 oktober 2018 zijn het onderwerp van een cassatieberoep. De stap van koning Albert II gebeurt dus behoudens zijn rechten, tot het Hof van Cassatie zich uitspreekt", aldus nog advocaat Berenboom.

bron: Belga