Joyce De Troch: “De meeste mensen denken dat ik vrijgezel ben”

Instagram / @joycedetroch

Actrice en presentatrice Joyce De Troch is binnenkort te bewonderen in het theater. Het is zestien jaar geleden dat ze nog op de planken heeft gestaan.

Joyce De Troch was vroeger niet van het televisiescherm weg te slaan. In de jaren 90 presenteerde ze het datingprogramma ‘Ideale Maten’ en speelde ze vier seizoenen lang de secretaresse van Jacques Vermeire in de komische serie ‘Verschoten & Zoon’.

Daarnaast haalde ze regelmatig de media, door onder meer haar verschijning in Playboy en haar relatie met radiomaker Peter Hoogland, waarmee ze acht jaar getrouwd was. In 2000 stapte de 44-jarige blondine opnieuw in het huwelijksbootje met piloot Gert De Herde, waarmee ze twee dochters heeft, Alexia (9) en Adriana (8).

Hoofdrol gekregen

De afgelopen jaren heeft De Troch zich voornamelijk beziggehouden met haar evenementenbureau Enjoy, maar haar acteerpassie steekt toch weer de kop op. Dankzij haar schoonbroer speelt ze binnenkort in een theaterstuk van ‘De Komedie Compagnie’. “Van alles wat ik ooit in de media heb gedaan, staat theater helemaal bovenaan op het lijstje. Die liefde is nooit overgegaan. Ik ben een casting gaan doen en ik kreeg één van de vier hoofdrollen in ‘’t Groot Lot’”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Pilotenmadam

Als vrouw van een piloot is De Troch regelmatig alleen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. “Wij hebben gewoon géén routine. Dat is niet altijd makkelijk, want ik ben heel vaak alleen. Maar het is ook een deel van wie ik ben. Toen ik twaalf was, vroeg ik aan m’n ouders of ik op internaat mocht. Aan de universiteit zat ik ook alleen op kot. En nu zit ik in een relatie waarin ik heel veel alleen ben. Maar de liefde is nog altijd van zo’n niveau dat ik nergens aan twijfel. Pas op, ik mis hem als hij er niet is, hoor. En samen is alles leuker. Maar ik ben nu eenmaal een pilotenmadam, ik moet daar niet over zagen. En soms… soms ben ik ook gewoon graag alleen”, klinkt het.

Specialleke

Ze beschrijft haar relatie dan ook als ‘atypisch’. “Veel mensen weten niet eens dat ik een relatie héb. Volgens mij denken de meesten echt dat ik vrijgezel ben. En dat mijn kinderen van de spermabank komen. (lacht) Maar geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om ooit… (denkt na) Voor veel mensen zou een relatie als de mijne niet werken, maar ik ben dan ook altijd een specialleke geweest”, besluit ze.

Belga / Dirk Waem