Station Brussel-Noord en tunnels terug vrijgegeven na bommelding

BELGA / P. Verlooy

Het treinverkeer in het station van Brussel-Noord komt terug op gang. Eerder deze middag moest het gebouw ontruimd worden door een bommelding, maar een zoekactie leverde niets op. Ook alle Brusselse autotunnels werden een tijd afgesloten omdat de controlekamer van de tunnels zich in de geëvacueerde gebouwen bevindt. Daardoor zijn er nu heel wat problemen op de Kleine Ring rond de hoofdstad.

Door een bommelding eerder deze middag lag het treinverkeer tussen de Noord-Zuid-as even stil. Intussen mogen de treinen opnieuw rijden en stoppen ze in Brussel-Noord. Maar het verkeer is ernstig verstoord. “Reizigers die vanavond de trein nemen moeten rekening houden met zware vertragingen en afgeschafte treinen”, zegt de woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit.

Autotunnels weer open

Omdat de controlekamer voor de Brusselse tunnels zich in de gebouwen van het station Brussel-Noord bevindt, moest het personeel van Brussel Mobiliteit evacueren. Daardoor werden uit veiligheidsoverwegingen ook alle Brusselse wegentunnels afgesloten.  Ondertussen zijn de autotunnels weer open voor het verkeer.

Maar er doen zich nog altijd zware verkeersproblemen voor op de Kleine Ring rond Brussel, want het autoverkeer in het centrum van de hoofdstad kon een tijdlang enkel bovengronds rijden. De vertragingen lopen volgens de VRT op tot 1 uur.