Nainggolan redt Champions League-ticket voor Inter, ook Atalanta en Castagne in top vier

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op een spannende slotspeeldag, waar zowel de top vier, als de laatste degradant nog bepaald moesten worden, hebben Atalanta en Inter Milan zich verzekerd van Champions League-voetbal. De ploeg van Timothy Castagne won met 3-1 van Sassuolo. Radja Nainggolan en zijn ploegmaats waren met 2-1 te sterk voor Empoli, dat naar de Serie B zakt. Inter, waarbij Nainggolan van het begin tot het einde meedeed, won met dank aan doelpunten van de Senegalees Balde Keita (51.) en onze landgenoot zelf (81). Het werd even spannend voor Inter nadat Empoli in de 76e minuut gelijk had gemaakt via Hamed Traore, maar de Belg bracht zijn club een streep in de linker benedenhoek al snel terug op voorsprong. Helemaal op het einde van de wedstrijd werd het nog gloeiend heet voor het doel van de Milanezen, met onder meer een bal die nog op de lat belandde, maar het mocht niet zijn voor het onfortuinlijke Empoli.

Ook Castagne mocht de volledige wedstrijd spelen voor zijn club en kwam eerst op achterstand door een doelpunt van Domenico Becardi (45+5.), maar kon geholpen door een rode kaart voor diezelfde Becardi, de score nog omkeren naar een 3-1 winst. Francesco Magnanelli zorgde op het einde van de wedstrijd zelfs nog voor een tweede rode kaart voor Sassuolo. Alejandro Gomez (54.) en Mario Pasalic (65.) maakten de doelpunten voor Atalanta.

Atalanta en Inter eindigen zo op eenzelfde aantal van 69 punten, maar omdat het beter deed in de onderlinge duels krijgt Atalanta de derde plaats.

AC Milan won met 2-3 op het veld van Spal en eindigt zo net buiten het bereik van een Champions League-ticket op de vijfde plaats (68 ptn). AS Roma werd na een 2-1 zege tegen Parma zesde (66 ptn).

Empoli ziet dankzij de nederlaag Genoa over zich springen, dat 0-0 gelijk speelde tegen Fiorentina, en is zo met de 18e plaats de derde degradant uit de Serie A.

bron: Belga