Elise Mertens behoudt twintigste plaats voor Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Net voor de start van Roland Garros, het tweede grandslam van het jaar, beweegt er weinig op de wereldranglijst in het vrouwentennis. In de hele top twintig, waarin Elise Mertens de rij sluit, zijn er geen verschuivingen. Mertens is in Parijs het twintigste reekshoofd. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Sloveense Tamara Zidansek. Die reist met flink wat vertrouwen af naar de Porte d'Auteuil want zaterdag stond ze nog in de finale van het graveltoernooi in Nürnberg. De 21-jarige Zidansek verloor wel van de Kazachse Yulia Putintseva maar op de ranking wipt ze van 68 naar 60. Putintseva gaat elf banken vooruit en staat 28e.

Een andere opvallende stijger is Dayana Yastremska. Dankzij haar toernooizege in Straatsburg stijgt de 19-jarige Oekraïense tien plaatsen naar nummer 32.

Alison Van Uytvanck (54e) wint een plaats, Kirsten Flipkens, de derde Belgische op de tabel in Parijs, levert er vijf in (64e).

De Japanse Naomi Osaka behoudt de eerste plaats voor de Tsjechische Karolina Pliskova en de Roemeense Simona Halep. Die laatste verdedigt haar titel op Roland Garros.

bron: Belga