Lewis Hamilton verovert pole

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) vertrekt morgennamiddag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Monaco, de zesde manche in het wereldkampioenschap Formule 1. De vijfvoudige wereldkampioen en WK-leider zette op het beroemde stratencircuit de beste tijd neer in de kwalificatiesessie. Met 1:10.166, een parcoursrecord, bleef Hamilton zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas met 0.086 voor.

Voor de 34-jarige Hamilton is het de 85e pole uit zijn carrière, de tweede dit seizoen (na Australië).

Op de tweede rij staan de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari). De derde rij wordt bevolkt door de Fransman Pierre Gasly (Red Bull) en de Deen Kevin Magnussen (Haas).

De Monegask Charles Leclerc tekende deze namiddag voor de negatieve uitschieter. De ploegmaat van Vettel bij Ferrari raakte in Q1 niet verder dan de zestiende chrono. De 21-jarige Leclerc, vijfde in het WK-klassement, staat morgen dus voor een echte inhaalrace.

De Grote Prijs van Monaco begint morgen om 15u10. Vorig jaar ging de zege in het prinsdom naar de Australiër Daniel Ricciardo. De Braziliaan Ayrton Senna is met zes zeges recordhouder in Monte Carlo. Hamilton en Vettel wonnen er allebei al twee keer.

Bron: Belga