Directie en vakbonden skeyes zetten overleg maandag voort

door
Belga
Leestijd 1 min.

Directie en vakbonden van skeyes hebben opnieuw samengezeten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de luchtverkeersleider. Maandag om 15.00 uur is een nieuwe ontmoeting gepland, zo meldde een woordvoerder van skeyes. Bij skeyes werd een tweetal weken geleden een sociaal akkoord bereikt dankzij de steun van één vakbond, de socialistische. Maar de grootste bond bij de luchtverkeersleiders, ACV-Transcom, en het VSOA ondertekenden de voorstellen niet. Zij vinden dat het akkoord geen structurele oplossingen biedt en dat er nog te veel onduidelijkheden zijn. Ze klagen al langer over een structurele onderbezetting bij skeyes, met nefaste gevolgen voor de werkdruk en de balans tussen werk en privéleven van het personeel.

Het overleg dient volgens de directie van skeyes alleen om het sociaal akkoord concreet uit te werken. Maandag om 15.00 uur zitten de partijen opnieuw rond de tafel.

Morgen zijn er de hele dag infosessies gepland voor de werknemers op de site in Steenokkerzeel, onder meer over het sociaal akkoord.

Een werkonderbreking vorige donderdag, waardoor er ruim drie uur lang geen vluchten hadden kunnen opstijgen of landen in België, was voor vele luchtvaartbedrijven de spreekwoordelijke druppel. Onder meer Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI fly Belgium stapten naar de rechtbank om dwangsommen te eisen indien er nog vluchten verstoord zijn. Ook vanuit Wallonië wordt de druk opgevoerd.

Bron: Belga