Goffin tegen Berankis in openingsronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 30) neemt het komende week in de eerste ronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, in de eerste ronde op tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 72), zo wees de loting uit. Voor de twee spelers, beiden 28 jaar oud, wordt het de vierde confrontatie op de hoofdtabel van een ATP-toernooi, de tweede op een grandslamtoernooi. De stand is momenteel 2-1 in het voordeel van onze landgenoot, die intussen is aangekomen in de Franse hoofdstad Parijs en er start als 27e reekshoofd. Goffin won in 2015 twee keer tegen de Litouwer, op het ATP-toernooi in het Indiase Chennai en op het US Open. Eerder dit jaar was Berankis te sterk voor Goffin in de zestiende finales in de Qatarese hoofdstad Doha. Opvallend, Berankis geraakte nooit voorbij de openingsronde in Parijs.

Goffins beste resultaat op het Parijse gravel is een stek in de kwartfinales in 2016, toen hij in een viersetter onderuitging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Vorig jaar geraakte onze landgenoot er voor de derde keer in zijn carrière tot in de vierde ronde, waarin de Italiaan Marco Cecchinato te sterk bleek. Als Goffin dat dit jaar wil evenaren, zal hij eerst voorbij een zware derde ronde moeten, want dan is de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) meer dan waarschijnlijk de tegenstander. Rafa gaat dit jaar op zijn Roland Garros op jacht naar zijn twaalfde eindzege en speelt in de eerste twee rondes tegen kwalificatiespelers. Bij winst in de openingsronde wacht voor Goffin in ronde twee de winnaar van het duel tussen de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83) en de Amerikaan Denis Kudla (ATP 79).

Naast Goffin staat ook Kimmer Coppejans (ATP 181) op de hoofdtabel in Parijs. De 25-jarige Oostendenaar won donderdag in de derde en laatste kwalificatieronde in drie sets van de Fransman Manuel Guinard (ATP 420): 6-3, 4-6 en 6-1 na 1 uur en 52 minuten. Coppejans bereikt voor de tweede keer in zijn carrière de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. In 2015 ging hij op Roland Garros onderuit in de eerste ronde. Wie dit jaar zijn tegenstander wordt in de openingsronde, is nog niet duidelijk. De kwalificaties voor de hoofdtabel zijn nog niet afgelopen, pas daarna wordt er geloot.

Roger Federer viert komende week na vier jaar afwezigheid zijn terugkeer op het Parijse gravel. De Zwitserse nummer drie van de wereld krijgt in de eerste ronde de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 73) tegenover zich. Ook nadien is de tegenstand niet al te sterk, waardoor we ons lijken te mogen opmaken voor een kwartfinale tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6), die na uitstekende resultaten in Madrid en Rome dit jaar in de Franse hoofdstad start als een van de favorieten.

bron: Belga