Bizar. Het dak van dit huis is een zwembad

Bizar. Het dak van dit huis is een zwembad
Foto Anti Reality

Het ene vakantiehuis is al luxueuzer dan het andere. Als wij onze verbeelding de vrije loop mogen laten, kiezen we voor een stulpje vlakbij zee, met zwembad en designerinrichting. En laat dat nu net zijn wat het designcollectief Anti Reality heeft bedacht. Je stoutste dromen – over een vakantiewoonst althans – komen uit.

Denk je aan een dakzwembad, dan denk je veel kans aan een torenhoog gebouw met een plonsbadje erop of in het beste geval een infinity pool. Maar het dakzwembad van Anti Reality ziet er helemaal anders uit.

Het Zomerhuis

‘Het Zomerhuis’, zoals het stulpje toepasselijk genoemd werd, is triangelvormig en heeft niet zomaar een dakzwembad. Het hele dak functioneert immers als zwembad. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt het huis vlak aan de zee. Vanuit het zwembad daal je met een trapladder zo af in het zeewater. Bovendien is de woonst uitgerust met panoramische ramen, zodat je extra goed kan genieten van het uitzicht en zodat het huis haast lijkt te versmelten met zijn omgeving. Eerlijk is eerlijk, wij zien onszelf hier al helemaal genieten van een welverdiende vakantie. Helaas voor ons blijft het voorlopig bij dromen, want het gaat om een hypothetisch ontwerp en voorlopig zijn er nog geen plannen om het ook effectief te bouwen.