Primoz Roglic is Campenaerts net te snel af in tijdrit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft vandaag in San Marino de negende etappe in de Ronde van Italië (WorldTour), een individuele tijdrit van 34,8 kilometer, gewonnen. De Sloveen haalde het op het golvende parcours voor onze landgenoot Victor Campenaerts (Lotto Soudal) en de Nederlander Bauke Mollema (Trek-Segafredo). De Italiaan Valerio Conti (UAE Emirates) werd 38e en behield daarmee zijn roze leiderstrui. Victor Campenaerts leek lang op weg naar de ritzege in San Marino, maar moest finaal toch de hotseat verlaten. De Antwerpenaar moest op anderhalve kilometer van de finish nog van fiets wisselen, en die tijd lijkt hem in de eindafrekening fataal te zijn geworden. Hij gaf uiteindelijk elf seconden toe op Roglic.

Voor de 29-jarige Sloveen is het al de tweede ritzege in deze Giro. Hij won vorige week zaterdag ook al de openingstijdrit en werd zo de eerste rozetruidrager. Die roze trui verloor hij donderdag aan Valerio Conti.

Voor Roglic is het tot dusver een meer dan geslaagd seizoen. De kopman van Jumbo-Visma won alle rittenkoersen waarin hij startte. Dat waren achtereenvolgens de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië.

Morgen staat er voor de renners in deze Giro een eerste rustdag op het programma. Dinsdag herneemt de wedstrijd met een vlakke etappe van 145 kilometer tussen Ravenna en Modena.

bron: Belga