Eurovisiesongfestival 2019 – Nederlandse steden strijden al voor organisatie songfestival

Nu Nederland na de winst van Duncan Laurence volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag organiseren, hengelen diverse steden ernaar het muziekevenement te huisvesten. Zo zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema eerder al dat het liedjesfestijn welkom is in de hoofdstad, maar ook vanuit onder meer Maastricht, Den Haag en Rotterdam is belangstelling.
“Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival”, reageerde burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen.” Bovendien is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar “dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen”.
Ook Rotterdam ziet de organisatie van het evenement wel zitten. Volgens een woordvoerster van cultuurwethouder Said Kasmi is de Maasstad een “goede kandidaat om een groot internationaal evenement te organiseren”. Ahoy heeft zich al aangeboden als mogelijke locatie, zei de directeur eerder tegen RTV Rijnmond.
In Den Haag opperde Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de hofstad, afgelopen week al dat Den Haag zich moet aanmelden voor het festival.
Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en de verantwoordelijke omroep wat de beste opties zijn.

Bron: Belga