Brusselse verkeersassen zondag afgesloten voor 20km door Brussel

De 20km door Brussel palmt zondag/vandaag de hoofdstad in. De loopwedstrijd zorgt ervoor dat verschillende verkeersassen van ’s morgens vroeg tot in de namiddag afgesloten worden. De politie raadt de lopers en supporters aan om met het openbaar naar Brussel te komen. Het parcours met start en finish in het Jubelpark is volledig terug te vinden op de website van het loopevenement en loopt in grote lijnen van het centrum van Brussel tot aan Ter Kamerenbos en via de Tervurenlaan terug naar het Jubelpark. Vanaf 9 uur is het parcours volledig verkeersvrij, maar verschillende delen zoals Montgomery bovengronds (5 uur) en de tunnels op de Louizalaan (8 uur) worden vroeger afgesloten.
De eerste start, die van de mindervaliden, is om 9.30 uur. Vanaf 10 uur beginnen de professionele en de amateurlopers eraan in verschillende golven. De heropening van de straten op het parcours zal geleidelijk aan verlopen. De Belliardstraat wordt verwacht om 12 uur terug open te gaan, de Louizalaan rond 13 uur, de Franklin Rooseveltlaan rond 14 uur, de Vorstlaan rond 15 uur en de Tervurenlaan als laatste rond 16 uur.
De as van de E40 naar de Reyerstunnel richting centrum en de Wetstraat blijft open en bepaalde wijken rondom zullen mogelijk bereikbaar zijn. De politie raadt aan om het openbaar vervoer van de MIVB, de TEC, de Lijn of de NMBS te gebruiken.

bron: Belga