Uitvaartplechtigheid Julie gestart in Schilde

In de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk in Schilde is omstreeks 10 uur de uitvaartplechtigheid van de vermoorde Julie Van Espen (23) van start gegaan. Antwerps bisschop Johan Bonny leidt de dienst. Vandaag om 9 uur waren al heel wat familie en vrienden aanwezig aan de ingang van de ‘Witte Kerk’ in Schilde. Velen onder hen zijn in het wit gekleed, met een kleurrijke tint. Dit op vraag van de familie van Julie.

Op het plein voor de kerk, waar de dienst via een geluidsinstallatie gevolgd kan worden, zijn bij de start van de dienst enkele honderden toeschouwers. Leerlingen van Vita et Pax in Schoten, de vroegere school van Julie, kwamen te voet van de school. Ook leden van KSK ‘s-Gravenwezel, waar Julie een tijdlang voetbalde, zijn in uniform aanwezig. De mensen buiten krijgen de kans om iets in het rouwregister te schrijven.

Op vraag van de familie zijn journalisten, cameramensen en fotografen niet toegelaten in de kerk. Ook aan politici werd op voorhand gevraagd om niet naar de plechtigheid te komen.

bron: Belga