Red Dragons verliezen oefenduel tegen Tunesië

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische volleybalmannen hebben zaterdagavond vriendschappelijk verloren van Tunesië. De Noord-Afrikanen haalden het in Vilvoorde met 2-3 (22-25, 19-25, 25-22, 25-20 en 16-18). De Red Dragons bereiden zich voor op de European Golden League, die later deze maand van start gaat. De Belgen uit de Europese topcompetities sluiten pas later aan bij de Dragons, waardoor in deze wedstrijd vooral met jongeren uit de eigen competitie werd gespeeld. Zondag staat opnieuw een duel tegen Tunesië op het programma.

Bondscoach Brecht Van Kerckhove kon de nederlaag dan ook plaatsen. "De wedstrijd verliep zoals verwacht. We startten steeds goed, maar op de belangrijke momenten kwamen we wat te kort. Dat komt om twee redenen: ten eerste hebben de meeste van deze jongens nog niet veel ervaring op dit niveau; ten tweede kwam niet iedereen evenveel in de eigen club aan de bak."

"Een domper was het uitvallen van Simon Peeters op de hoek, bij zijn eerste aanval. Aangezien ook Mathieu Vanneste met schouderproblemen kampt, was de spoeling al wat dunner. Nu moeten we evalueren hoe we dit zullen opvangen, want het lijkt dat hij even uit zal zijn. Gelukkig zorgden Berre Peters en Robbe Vandeweyer voor een goede invalbeurt. Die laatste zorgde ook voor heel wat energie, iets wat in deze stille groep soms wat ontbreekt. Kort samengevat: de eerste test is meegevallen, maar er kwamen natuurlijk heel wat werkpunten aan het licht."

De Red Dragons spelen in de European Golden League tegen Slovakije, Turkije en Letland. Op 26 en 29 mei spelen ze in Paleis 21 op de Heizel tegen respectievelijk Slovakije en Turkije. Op 8 juni wacht in Kortrijk Letland. De uitwedstrijden staan op 1 juni (in Letland), 12 juni (in Turkije) en 15 juni (in Slovakije) op het programma.

België speelde met: Kindt 24, Grobelny 11, Peeters, Depovere 2, D'Heer 5, Thys 6; libero: Stuer en Dumont. Kwamen in: Verstraete, Peters 6, Hofmans 2, Van Hoyweghen 2, Vandeweyer 9, Cosemans, Abinet

bron: Belga