“Parket zal eind juni rond zijn met Veljkovic”

Parket zal eind juni rond zijn met Veljkovic

Het federaal parket zal in principe nog dit gerechtelijk jaar het memorandum met spijtoptant Dejan Veljkovic bekrachtigd hebben. Dat zei Veljkovic’ advocaat Kris Luyckx vandaag in Schaarbeek ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “Eind juni zal mijn cliënt nog heel wat interessante zaken kunnen vertellen in dit dossier.” Meester Luyckx herhaalde zijn verzoek om de tuchtprocedure voor Veljkovic, de vermeende spilfiguur in het matchfixingluik, af te splitsen. “Wij kunnen in de tuchtprocedure geen verklaringen afleggen zonder het gevaar te lopen ons statuut als spijtoptant kwijt te spelen. Mijn cliënt wordt gedwongen een standpunt in te nemen, maar kan dat in deze zitting niet doen. En eigenlijk moet hij wel de kans krijgen om dat te doen.”

De afsplitsing van het dossier-Veljkovic stelt volgens Luyckx ook geen probleem omtrent het competitieverloop. “Ik begrijp dat de kalendercommissie zijn werk moet kunnen doen, maar de afsplitsing doet geen afbreuk aan de hoogdringendheid”, beargumenteerde meester Luyckx. Volgens de advocaat is Veljkovic ook bereid om te spreken. “Maar dan wel op een latere datum.”

Dat hoeft geen maanden of jaren te duren, stelt Luyckx. “Het parket doet er alles aan om alles dit gerechtelijk jaar nog rond te krijgen. Er moet waarschijnlijk nog maar één verhoor afgenomen worden, dus eind juni zouden wij over deze zaak vrijuit kunnen praten.”

bron: Belga