Nadal speelt morgen voor negende eindzege

Nadal speelt morgen voor negende eindzege

Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/5.207.405 euro). De Spanjaard rekende in de halve eindstrijd na één uur en 42 minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-4) af met de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 7). In de finale wacht voor Nadal een confrontatie met de winnaar van de andere halve finale, later op de avond, tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Argentijn Diego Schwartzmann (ATP 24). De voorbije weken bleef Nadal telkens op halve finales steken in Monte Carlo, Barcelona en Madrid. In Madrid versperde uitgerekend Tsitsipas hem nog de weg naar de finale.

Voor de 32-jarige Nadal kan het zijn negende titel in de Italiaanse hoofdstad worden. Hij won ook de editie van vorig jaar door in de eindstrijd de Duitser Alexander Zverev te kloppen.

Nadal bereidt zich voor op Roland Garros, dat over acht dagen begint. De Spanjaard won het Franse grandslamtoernooi al elf keer en was tijdens de laatste twee edities ongenaakbaar.

bron: Belga