Jupiler Pro League - Driepunters voor Charleroi, STVV en Oostende op slotspeeldag in groep A

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de slotspeeldag in groep A van Play-off 2 hebben poulewinnaar Charleroi, Sint-Truiden en KV Oostende overwinningen geboekt. Charleroi klopte in eigen huis Eupen met 2-0, STVV versloeg in extremis Westerlo (2-1) en Oostende haalde het bij Beerschot Wilrijk (1-2). Charleroi was voor aanvang van de wedstrijd al zeker van groepswinst en kon zich zo rustig voorbereiden op de finale van Play-off 2, woensdag in Kortrijk. Tegen Eupen leverden de manschappen van coach Felice Mazzu een degelijke prestatie af. Niane (49.) en Delfi (67.) zorgden voor de doelpunten.

STVV, de nummer twee in de groep, had veel meer moeite met Westerlo. De Kemphanen kwamen in het slot van de eerste helft aan de leiding dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van De Sart (43.). Diezelfde De Sart bracht de thuisploeg een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte met een afgeweken afstandschot. Invaller Janssens (88.) legde in de slotfase de 2-1 eindstand vast.

KV Oostende tot slot sloot een beroerd seizoen af met een 1-2 zege bij Beerschot Wilrijk. Sakala (9.) en Vanlerberghe (64.) brachten de bezoekers op een dubbele voorsprong, de aansluitingstreffer van Bourdin (81.) kwam te laat.

In de eindstand van groep A eindigt Charleroi op kop met 22/30. STVV (17 ptn) kon als enige in het spoor van de Carolo's blijven. Westerlo (12), Oostende (12), Eupen (11) en Beerschot Wilrijk (8) kwamen nooit in aanmerking voor groepswinst.

bron: Belga