Jupiler Pro League - Burgemeester Dries: "Genk kan zich geen betere ambassadeur wensen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wim Dries (CD&V), burgemeester van de stad Genk, was vrijdagavond vol lof over de vierde landstitel van KRC Genk. In een toespraak op het stadhuis bewierookte Dries spelers, staf en bestuur. "Genk kan zich geen betere ambassadeur wensen." "Genk is geboren in de mijnen en pikzwart gekleurd. Maar deze week kleurt heel Genk blauw-wit", stak Dries van wal. "Op alle vlakken was KRC Genk de beste dit seizoen. Zo ziet een echte kampioenenploeg eruit. Als burgemeester kan ik niet anders dan de club namens alle Genkenaren bedanken. KRC Genk heeft zijn afkomst nooit verloochend, maar is deze stad nu helemaal ontgroeid. Genk is niet langer een Genkse of Limburgse topploeg, maar een echte Belgische topper."

Zijn eerste grote succes boekte Racing Genk op 16 mei 1998. Het won toen de bekerfinale tegen Club Brugge met 4-0. Een jaar later mochten de Limburgers ook hun eerste landstitel vieren op 16 mei. En dit jaar was het opnieuw prijs. "We zullen van 16 mei een Genkse feestdag moeten maken. Of het Stadionplein (waar de Luminus Arena gevestigd is, red.) naar die datum vernoemen", lachte Dries, die nadien onder meer coach Philippe Clement, spelers Leandro Trossard en Bryan Heynen, technisch directeur Dimitri De Condé en algemeen directeur Erik Gerets in de bloemetjes zette. Voorzitter Peter Croonen kreeg een schaal overhandigd van het stadsbestuur.

Wim Dries ging ook samen met de spelers het podium op het Stadsplein in Genk op, maar dat draaide op een sisser uit. De Ultra's van Genk trakteerden de Genkse burgervader op een fluitconcert.

Bron: Belga