Indianenchef Raoni bezoekt park Pairi Daiza en krijgt steun

Indianenchef Raoni bezoekt park Pairi Daiza en krijgt steun

De Braziliaanse indianenchef Raoni Metuktire heeft zaterdag Pairi Daiza bezocht in het kader van zijn laatste mondiale tournee. De natuurbeschermer kreeg de steun van het dierenpark. De Pairi Daiza Foundation deed een schenking ten bate van de projecten en doelen van het stamhoofd van de Kayapo-indianen. Zijn bezoek kadert in de tournee om fondsen te vergaren voor zijn strijd om het behoud van de biodiversiteit en van het Amazonewoud. Raoni bezocht onder meer de levensruimte van de Spix’ara, een grote blauwe papegaaiensoort die in het wild sinds 20 jaar is uitgestorven. Er leven nog enkele tientallen exemplaren in gevangenschap, waarvan vier in Pairi Daiza. In Brugelette investeert de Pairi Daiza Foundation momenteel drie miljoen euro in de bouw van een voortplantingscentrum voor bedreigde vogelsoorten. In Brazilië bouwt Pairi Daiza anderzijds aan een reïntroductiecentrum, met steun van partners en van de Braziliaanse regering.
De Pairi Daiza Foundation schenkt een (niet geopenbaard) bedrag aan de 89-jarige Raoni Metuktire. “Een som afkomstig van de actie ‘wens voor de natuur’ die gedurende twee maanden werd gevoerd bij de bezoekers van het park”, aldus een verantwoordelijke van Pairi Daiza.
Eerder deze week zocht Raoni in Brussel steun voor het behoud van het Xingureservaat in het Amazonewoud en nam hij deel aan de klimaatmars van Youth for Climate.

bron: Belga