Di Rupo zet “verantwoordelijk” links van PS af tegen links van “verontwaardiging” van PTB

Di Rupo zet "verantwoordelijk" links van PS af tegen links van "verontwaardiging" van PTB

De toekomst van het land staat op het spel bij de verkiezingen van 26 mei. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo vandaag gezegd op een verkiezingsmeeting. Hij bestempelt zijn politieke formatie in die context als “het enige alternatief”. Het links van de PS is volgens hem “authentiek en verantwoordelijk”, het links van de extreemlinkse PTB dat van de “verontwaardiging”. “Wat binnen een week op het spel staat is de toekomst van ons sociaal model, van de solidariteit, van de arbeiders en van de middenklasse”, aldus Di Rupo tijdens de slotmeeting van de PS-federatie Bergen-Borinage.

De PS-voorzitter stelt zijn politiek project voor als een dat iedereen naar omhoog tilt, tegenover het model “MR-N-VA” van de “verarming”. Hij hekelt ook de strategie van de PTB, die hij ervan beschuldigt niet te willen deelnemen aan regeringen. “Stemmen voor PTB, dat is de N-VA weer naar het zwaartepunt van ons land brengen”, aldus Di Rupo.

Volgens de ex-premier staat de PS voor een “authentiek en verantwoordelijk links”, en de PTB louter voor een links van “verontwaardiging”.

Op 26 mei zullen alle stemmen en alle zetels in het parlement tellen om te strijden tegen het “model van de verarming”, besloot Di Rupo.

bron: Belga