Chemie- en farmabedrijven openen dit weekend hun deuren voor het grote publiek

Chemie- en farmabedrijven openen dit weekend hun deuren voor het grote publiek

Heel wat chemie- en farmabedrijven openen dit weekend uitzonderlijk hun deuren. Bezoekers ontdekken de toegevoegde waarde van chemie in alledaagse voorwerpen zoals een smartphone, windmolen of auto. Het evenement is een initiatief van essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences. Niet alleen bedrijven, maar ook universiteiten, onderzoekscentra en doecentra, zoals Technopolis en het Havencentrum, doen mee aan deze opendeurdagen. Die worden maar eens om de vier jaar georganiseerd. Het evenement past in de reeks activiteiten die essenscia dit jaar organiseert naar aanleiding van 100 jaar chemie en farma in België en de 150ste verjaardag van de Tabel van Mendelejev.
Bezoekers komen tal van zaken te weten over de chemie- en farmasector. “We geven informatie over hoe medicijnen worden gemaakt”, legt Gert Verreth van essenscia uit. “We geven antwoorden op vragen als ‘Wat zijn de materialen en moleculen van de toekomst? ‘, ‘Welke inspanningen doen bedrijven voor het klimaat? ‘. Voorts komen de bezoekers te weten hoe bedrijven onderzoek doen naar manieren om het broeikasgas CO2 om te zetten in een waardevolle grondstof of hoe ze baanbrekende technologieën ontwikkelen om nieuwe geneesmiddelen te maken en ziektes te bestrijden.”
Bovendien zijn tal van bedrijven op zoek naar talent en daarom organiseren ze jobbeurzen tijdens de opendeurdagen. De voorbije vier jaar kwamen er namelijk bijna 4.500 jobs bij in de sector en er zijn nog heel wat vacatures.

bron: Belga