Buienkans neemt toe

Buienkans neemt toe

Deze namiddag wordt het zacht en onstabiel, zegt het KMI. Er komen stapelwolken tot ontwikkeling en hier en daar vallen er enkele buien, vooral dan in het zuiden en het oosten van het land. Ook een donderslag is niet uitgesloten. Tussendoor zijn er zonnige perioden. De temperaturen schommelen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en in de kuststreek, en tussen 19 en 21 graden elders in het land. Vanavond vallen er nog enkele buien in het oosten en zuiden van het land. In de loop van de nacht wordt het droger, met kans op nevel en mist. De temperaturen dalen naar 9 tot 12 graden.

Morgen wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselend tot zwaarbewolkt. In het centrum en het oosten van het land wordt het zacht en onstabiel met ontwikkeling van stapelwolken en onweersbuien. In de kuststreek en in het westen blijft het frisser en soms nevelig door lage bewolking afkomstig van de Noordzee. Een bui is niet uitgesloten. De temperaturen schommelen tussen 15 graden in de kuststreek en 22 graden in de Kempen.

Morgenavond vallen er nog enkele onweersbuien, later in de nacht drijven er vanaf de Noordzee opnieuw lage wolkenvelden ons land binnen. Het wordt nevelig en op sommige plaatsen ontstaat er mist. Hier en daar vallen er nog enkele buien, vooral dan in de Ardennen. De temperaturen dalen naar 8 tot 12 graden.

Volgende week blijft het wisselvallig. Maandag verwacht het KMI zwaarbewolkt weer met in het oosten van het land nog buien. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden op de Ardense hoogten en 20 of 21 graden in de Kempen. Dinsdag start zwaarbewolkt, maar in de namiddag komen er opklaringen vanaf het westen en wordt het meestal droog, bij maxima tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum. Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af met maxima tussen 15 en 21 graden. Donderdag wordt het gedeeltelijk of soms zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buitjes. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Ardense hoogten en 21 of 22 graden in de Kempen. Vrijdag komen we onder de invloed van een nieuwe Atlantische depressie, met regen of buien bij maxima tussen 12 en 17 graden.

bron: Belga