Belgen in het buitenland - Vreugde bij Raman en Lukebakio, domper voor Januzaj

Benito Raman en Dodi Lukebakio hebben met Düsseldorf zaterdag op de 34e en laatste speeldag van de Bundesliga met 2-1 gewonnen van Hannover 96. Ze eindigen zo op een 10e plaats in het eindklassement. In Spanje verloor Adnan Januzaj met Real Sociedad op de slotspeeldag met 2-0 op het veld van Espanyol. Sociedad miste zo de kans om naar een 7e plaats te springen die recht geeft op het spelen van kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Raman stond de hele wedstrijd tussen de lijnen voor Düsseldorf en leverde in de 56e minuut een knappe assist af aan zijn ploegmaat Rouwen Hennings. Niet veel later verdubbelde Kenan Karaman de score voor de thuisploeg (60.) en in de 78e minuut kon Nicolai Müller nog tegen prikken voor Hannover, dat al een tijd zeker is van de degradatie naar de Duitse tweede klasse. Lukebakio werd na 79 minuten naar de kant gehaald bij Düsseldorf.

Adnan Januzaj mocht na 65 minuten invallen bij Real Sociedad, maar kon niet verhelpen dat zijn ploeg met 2-0 onderuit ging. Ex-Gentspeler Roberto Rosales (58.) en Lei Wu (65.) maakten de doelpunten voor Espanyol. Real Sociedad sluit het seizoen af op de 9e plaats, op 3 punten van de 7e plaats van Espanyol.