Weerbericht – Onweerachtig weekend op komst, maar aan de kust blijft het droog

Op de meeste plaatsen is het vrijdag zwaarbewolkt, met af en toe wat lichte regen of een buitje. In het zuiden van het land is het meestal droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het stilaan onstabieler met opklaringen en stapelwolken, waaruit vooral in de zuidelijke landshelft enkele buitjes kunnen vallen. De maxima liggen tussen 13 en 16 graden. Dat meldt het KMI. Er kunnen vrijdagavond nog enkele buien vallen. In het zuidoosten is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten. In de loop van de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. Vooral in Laag­- België is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. De minima schommelen tussen 7 en 11 graden.
Zaterdag wordt vrij warme en onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met stapelwolken die vooral na de middag kunnen uitgroeien tot een regen­ of onweersbui. Die buien zullen waarschijnlijk talrijker zijn in het oosten van het land. Aan zee blijft het mogelijk de hele dag droog. De maximumtemperaturen liggen rond de 20 graden in het centrum van het land.
Ook zondag blijft het warm, maar ook onstabiel. De buien ontwikkelen zich snel: in het westen van het land wordt het in de loop van de dag droger, maar in het centrum en het oosten van het land krijgen we intensere en soms onweerachtige buien. De maxima draaien nog steeds rond de 20 graden in het centrum van het land.
Maandag is het op de meeste plaatsen droog maar gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Vooral in het zuiden van het land blijft er nog een kans op een bui. Het is vrij warm met maxima rond 19 graden.

bron: Belga