Vierde wolf gespot, deze keer in Neufchâteau

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de buurt van Neufchâteau (provincie Luxemburg) is enkele weken geleden een wolf gezien. Het gaat om de vierde wolf die de voorbije jaren op Belgisch grondgebied gespot wordt. Dat melden WWF België en Réseau Loup, een Franstalig netwerk van experts opgericht door de Waalse regering in 2017. De wolf werd gezien in Ebly, een gehucht in de gemeente Léglise, in de nacht van 30 april op 1 mei. Er is zelfs een foto genomen van het dier.

Uit DNA-onderzoek van de uitwerpselen is gebleken dat het om een nieuwe ondersoort gaat die nog niet bij ons gezien is. "Het gaat om een ondersoort die afkomstig is uit de Italiaans-Alpijnse regio", zegt Koen Stuyck van WWF. "De vorige wolven die in Vlaanderen en Wallonië opdoken, waren afkomstig uit Polen en Duitsland."

Het dier heeft volgens WWF zo'n 800 kilometer afgelegd vanuit de Alpen tot op Belgische bodem. "We hadden eerder voorspeld dat die twee ondersoorten elkaar zouden treffen op Belgische bodem. Dat die twee elkaar hier tegenkomen, is goed nieuws voor de biodiversiteit. En het is een teken dat ze genoeg plaats hebben om zich te bewegen en te overleven."

Volgens welkomwolf.be zette de wolf na ongeveer honderd jaar afwezigheid in de zomer van 2011 opnieuw een poot neer op Belgische grondgebied.

bron: Belga