Thomas Pieters staat 91e na eerste ronde

Thomas Pieters is met een openingsronde van 74 slagen op achtervolgen aangewezen in de 101e editie van het PGA Championship golftoernooi (major/11 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Bethpage golfbaan in het Amerikaanse Farmingdale (New York). Pieters, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest meteen een triple bogey op zijn kaart schrijven. Na nog een bogey op zijn tweede hole volgde er nog een dubbele bogey op hole drie. Met zes over par na drie holes stond de 27-jarige Antwerpenaar voor een inhaalrace.

Ondanks zijn barslechte start knokte Pieters zich terug in de wedstrijd. Zo putte hij op de volgende zes holes drie birdies weg waartegen hij nog een bogey op zijn kaart moest schrijven. Op zijn laatste negen holes viel er nog een birdie op hole vier waarna hij zijn ronde afsloot met een bogey.

Met zijn score van vier over par sloot Pieters dag één af op een gedeelde 91e plaats. Vorig jaar beëindigde hij het toernooi op een gedeelde zesde plaats.

De leiding is voor de Amerikaan Brooks Koepka, de regerende kampioen. De 29-jarige drievoudige majorwinnaar noteerde een foutloos parcours van 63 slagen, zeven onder par. Koepka, die vorig jaar ook de US Open voor de tweede keer op zijn naam schreef en tweede werd in The Masters, telt een slag voorsprong op de Nieuw-Zeelander Danny Lee.

Slechts zestien spelers brachten een scorekaart binnen onder par. Tiger Woods, die vorige maand zijn vijfde Masterstitel won en vorig jaar runner-up werd op het PGA Championship, een toernooi dat hij overigens al vier keer won, kwam rond in 72 slagen en een daarbijhorende gedeelde 51e plaats.

Bron: Belga