“Noordstation wordt vrijdagavond niet bediend, bussen kunnen er wel parkeren”

Noordstation wordt vrijdagavond niet bediend, bussen kunnen er wel parkeren

De bussen van De Lijn zullen vanavond al kunnen parkeren onder het station Brussel-Noord, maar voorlopig worden daar nog geen reizigers opgepikt. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij vandaag. Voor de bediening van het station blijft het wachten op groen licht van de politie en de afronding van de reinigingswerken. De Lijn besliste onlangs om niet meer halt te houden onder het Noordstation in Brussel. De chauffeurs klagen al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verblijft. De halte werd daarom verplaatst naar het Rogierplein. Tussen de ritten door stopten de bussen op de busbaan in de Vooruitgangsstraat, vlakbij het station, hoewel dat voor overlast zorgde.

Nu de transmigranten het Noordstation in Brussel verlaten hebben, bereidt De Lijn een terugkeer naar de haltes onder het station voor. Vanavond zullen de bussen, in afwachting van hun vertrek, alvast kunnen parkeren onder het station.

Maar er worden nog geen reizigers opgepikt aan de halte Brussel-Noord, zo beklemtoont De Lijn. Voor de reizigers verandert er vandaag dus niets. “Daarvoor is het nog altijd wachten tot de schoonmakers klaar zijn met hun werk en op de toelating van de politie”, klinkt het bij de vervoersmaatschappij.

De Lijn zegt “zo snel mogelijk” weer gebruik te willen maken van de reizigershaltes aan het station Brussel-Noord. Mogelijk zal dat al dit weekend het geval zijn, maar absolute zekerheid daarover is er niet. “Momenteel kunnen we daar nog geen tijdstip op plakken. Van zodra we meer weten, zullen we onze reizigers daarvan op de hoogte brengen via onze website, de media en de sociale media.”

De buslijnen 61 en 20 van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB doen vanaf zaterdagmorgen opnieuw hun haltes onder het Noordstation aan, zo heeft een woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij laten weten.

bron: Belga