LBC-NVK heet voortaan ACV-PULS

LBC-NVK heet voortaan ACV-PULS

De christelijke bediendebond LBC-NVK heet voortaan ACV-PULS. Dat is vandaag bekendgemaakt op een congres. De naamsverandering gaat gepaard met een inhoudelijke vernieuwing, waarmee de vakbond wil inspelen op de veranderende samenleving en arbeidsmarkt. De Landelijke Bediendencentrale (LBC) bestaat sinds 1934.In 1985 werd daar het Nationaal Verbond voor Kaderpersoneel aan toegevoegd, met als resultaat de afkorting LBC-NVK.

Maar de samenleving en de arbeidsmarkt wijzigt – denk maar aan de platformeconomieën en de verzelfstandiging – en dus moet ook de vakbond zelf zijn werking en dienstverlening aanpassen, luidde het vrijdag op het congres.

“De nieuwe naam zal beter de lading dekken, maar moet vooral meer uitstraling geven: aan het veel te onzichtbare authentieke vakbondswerk, aan een dienstverlening die we aanpassen aan maatschappelijke ontwikkelingen, aan de manier waarop we met ons vakbondswerk inspelen op uitdagingen in ondernemingen, in sectoren en op de arbeidsmarkt”, zegt algemeen secretaris Stefaan Decock.

bron: Belga