Indianenchef Raoni vraagt klimaatspijbelaars mee te strijden tegen ontbossing

Indianenchef Raoni vraagt klimaatspijbelaars mee te strijden tegen ontbossing

De indianenchef Raoni heeft vandaag de klimaatspijbelaars van Youth for Climate toegesproken, voorafgaand aan hun 19de mars voor een betere toekomst. De Braziliaanse milieuactivist vroeg de jongeren om steun in de strijd tegen de ontbossing van het Amazonewoud. “Ik ben hier om jullie steun te vragen om de vernietiging van het Amazonewoud en de dieren die erin leven tegen te gaan. Dat is het belangrijkste dat ik jullie vraag”, vertelt Raoni.

De indianenchef is momenteel op doortocht door Europa om de Europese leiders aandacht te vragen voor de gevolgen van de ontbossing in het Amazonewoud. Raoni groeide zelf op in deze “groene long van de aarde” bij een inheemse stam. Nadat ze ontdekt werden door de westerse wereld, werd hij milieuactivist.

“Als ze het woud blijven vernietigen zal dat niet enkel weerslag hebben op ons, de inheemse volkeren, maar op de hele wereld”, verklaart Raoni.

De Braziliaanse indianenchef stapte een kort stukje mee in de mars en heeft om 12 uur nog een ontmoeting met Brussels burgemeester Philippe Close.

bron: Belga