Fietspaden op de Brusselse Belliardstraat zijn volledig af

Fietspaden op de Brusselse Belliardstraat zijn volledig af

De afgescheiden fietspaden op de Belliardstraat in Brussel zijn volledig afgewerkt. Er is nu in elke rijrichting een fietsstrook op de Brusselse uitvalsweg. Door de komst van de fietspaden zijn er nu nog vier in plaats van vijf rijstroken. De komst van de fietspaden op de Belliardstraat stond al twee jaar in de steigers, maar werken op de uitvalsweg en een privéwerf leidden tot vertragingen. Eind april werden de werken uiteindelijk opgestart voor twee fietspaden die elk in één rijrichting gaan. De fietspaden zijn afgescheiden van de rijweg met stevige betonblokken. Ze moeten het drukke fietsverkeer op de Wetstraat verlichten.
Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a), Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) huldigden het fietspad vrijdagnamiddag samen met de politie van de fietsbrigade en enkele fervente Brusselse fietsers officieel in.
Door de komst van de fietspaden gaat het aantal rijvakken voor de auto’s van vier naar vijf, maar uit eerdere analyses blijkt dat die vermindering geen noemenswaardige file zou opleveren.

bron: Belga