De Lijn keert mogelijk dit weekend naar Noordstation terug

De Lijn keert mogelijk dit weekend naar Noordstation terug

Nu de transmigranten het Noordstation in Brussel verlaten hebben, bereidt De Lijn een terugkeer naar de haltes onder het station voor. De ruimte wordt volledig schoongemaakt en gereinigd. Zodra de vervoersmaatschappij groen licht heeft gekregen van de politie, stelt ze alles in het werk om de bediening van Brussel-Noord opnieuw te hervatten. Mogelijk zal dat al dit weekend het geval zijn. Vanwege de onveilige en onhygiënische situatie besliste De Lijn om haar haltes onder het Noordstation te verplaatsen richting het Rogierplein. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) meldde vandaag dat de ontruiming van de transmigranten uit het station begonnen is.

De Lijn stelt verheugd te zijn dat er “een structurele oplossing is gevonden voor de aanslepende problematiek” in het Noordstation. Ze dankt alle betrokken partijen – overheden, instanties en organisaties – die de doorbraak hebben mogelijk gemaakt.

Volgens Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, kan het Noordstation nu teruggegeven worden aan de reiziger. “Het is nu zaak om deze oplossing te bestendigen, zodat deze situatie zich in de toekomst niet meer voordoet”, zegt hij. “Wij hopen zo snel mogelijk de bediening te hernemen zodat de reiziger opnieuw vlot het station kan bereiken.”

bron: Belga