VIDEO. Met deze ‘carwash-douche’ was je je zonder een vinger uit te steken

Te lui om je ’s morgens zelf te wassen? Een Finse ingenieur heeft er de perfecte oplossing voor gevonden: een ‘carwash-douche’. Het toestel bestaat uit een grote borstel die automatisch draait en je lichaam reinigt zonder dat je zelf ook maar enige moeite hoeft te doen.

De 70-jarige Patti Paaso komt met een hemelse uitvinding aanzetten: de Humanwash. Het is een douche die je lichaam reinigt zonder dat je zelf een vinger hoeft uit te steken. De ingenieur baseerde zich voor de douche op het idee van een carwash. Hij ontwierp een grote borstel die blijft draaien na een druk op de knop en automatisch op en neer gaat. Hij schrobt je volledige lichaam. Het enige wat je zelf moet doen, is naast de machine gaan staan.

Oudere mensen en sporters

De Fin uit Helsinki hoopt met zijn uitvinding vooral ouderen in bejaardentehuizen te helpen. Daarnaast zou het toestel ook nuttig zijn voor mensen met kwetsuren of sporters met stijve spieren. De Britse krant The Sun meldt dat Paaso er meer dan drie jaar over heeft gedaan om het toestel optimaal te laten werken. “Ik heb meer dan vier prototypes gebouwd. Maar op YouTube kon ik in de tussentijd niets gelijkaardig vinden”, aldus de ingenieur. Het systeem heeft een noodknop en stopt automatisch met werken na vijftien minuten. Voorlopig is het toestel nog niet te koop, al geeft Paaso op zijn website aan dat het toestel rond de 4.700 euro zou kosten.