Volgende week donderdag uitspraak over kort geding KV Mechelen

Volgende week donderdag uitspraak over kort geding KV Mechelen
Volgende week donderdag uitspraak over kort geding KV Mechelen

De ondernemingsrechtbank velt volgende week donderdag haar beschikking in het kort geding dat KV Mechelen heeft aangespannen tegen de KBVB. Dat heeft de ondernemingsrechtbank beslist na urenlange pleidooien. Zaterdag zou voor de Geschillencommissie Hoger Beroep al gepleit moeten worden in een matchfixingschandaal dat mogelijk op het einde van vorig seizoen heeft plaatsgevonden. Via het kort geding wil KV Mechelen bekomen dat die tuchtprocedure geschorst wordt. In hun replieken herhaalden de eisende partijen dat die tuchtprocedure moest geschorst worden omdat zij daar niet de kans zouden krijgen hun verdediging op een behoorlijke manier te voeren. Enerzijds is er volgens KV Mechelen te weinig tijd om het tuchtproces grondig te voeren. Anderzijds heeft KV Mechelen toegang gevraagd tot het volledige strafdossier van het federaal parket, omdat de club de mening is toegedaan dat daar ook elementen instaan die Malinwa vrijspreken.

“De tuchtprocedure is mijlenver ondergeschikt aan het EVRM, dat de rechten van verdediging beschermt”, klonk het.

Volgens KV Mechelen zou de tuchtprocedure moeten geschorst worden tot zolang er geen definitieve uitspraak is in de strafrechtelijke procedure, of minstens tot alle partijen inzage hebben gekregen in het strafdossier.

De Pro League bracht daartegen in dat de tuchtprocedure moest kunnen verdergaan omdat anders de competities van de komende jaren in het gevaar zouden kunnen komen: “Wat als pas midden in de competitie van volgend jaar zou beslist worden dat KV Mechelen moest degraderen? Wat moet er dan gebeuren met de wedstrijden die al gespeeld werden?”

Bron: Belga