Ronde van Californië - Fabio Jakobsen maakt hattrick voor Deceuninck-Quick Step compleet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) heeft de vierde rit in de Ronde van Californië gewonnen. De Nederlander sprintte naar de zege in Morro Bay, voor onze landgenoot Fabio Jakobsen en de Slovaak Peter Sagan. Tejay van Garderen blijft leider, ondanks een valpartij in het slot, maar zijn tijd werd gelijk gezet met die van de winnaar. De vierde etappe bracht het peloton van Laguna Seca naar Morro Bay, grotendeels langs de kustlijn, met minder hoogtemeters dan de voorbije etappes, maar toch nog steeds over stevig heuvelachtig parcours en deze keer niet met de zon van de partij, maar regenbuien en koudere temperaturen.

Vijf renners schoven mee in een vroege vlucht: Johnny Brown, Ian Garrison (Hagens Berman Axeon), Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Michael Hernandez (USA) en Joonas Henttala (Novo Nordisk). In tegenstelling tot dinsdag kreeg de vroege vlucht weinig bonus, maximaal vijf minuten, het peloton was uit op een sprint op de hellende finish in Morro Bay.

Toen het peloton de vluchters in het vizier had - slechts een handvol seconden restte hen nog - steeg de nervositeit en dat leidde tot een valpartij voor de leider die van fiets moest wisselen en daarna ook nog eens een bocht miste. Tijdverlies dus voor de gele trui die daarna nog eens werd opgehouden door een andere valpartij. Het zou hem ruim 50 seconden kosten aan de finish, maar die tijd werd tenietgedaan door de jury na afloop.

Vooraan werd gesprint met een kleinere groep en het was Philipsen die van ver aanzette, met ook Peter Sagan. Beiden werden evenwel nog gepasseerd door Jakobsen die Deceuninck-Quick Step zo een derde zege op rij bezorgde na Rémi Cavagna op dinsdag en Kasper Asgreen op maandag.

bron: Belga