Ronde van Californië - Fabio Jakobsen boekt vierde seizoenszege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) heeft zijn vierde overwinning van het seizoen beet. In de sprint toonde hij zich de sterkste, en dat op een lichtjes hellende finish. "Dat was echt wel limiet voor mij", gaf hij na afloop aan, "dus dan smaakt het des te zoeter dat ik hier win, zeker voor Peter Sagan. Dat is een levende legende en die finishfoto zal ik zeker posten op mijn Instagram." "Na de zeges van Kasper en Rémi de voorbije dagen heerste er echt een enorm positieve vibe in de ploeg, bijna altijd eigenlijk, maar nu nog net dat tikkeltje meer en dat gaf me wel wat extra om hier vandaag te scoren", vertelde hij op het persmoment.

"Nochtans was het geen gemakkelijke dag, een lange rit, opnieuw over 200 km en het was wellicht wel heel mooi langs die kustlijn, af en toe heb ik eens gekeken, maar de wind en de regen maakte het extra lastig. Helemaal vlak was het ook weer niet. Ik was blij toen we aan de laatste 40 km waren. Ik wist dat het een lastige sprint ging worden, maar de ploeg loodste me perfect naar voren en toen was het aan mij in die sprint. Ik ben een 'zware jongen', lachte hij, "het mag een beetje omhoog zijn, maar ook weer niet te veel, dit was echt op de 'limiet', maar gelukkig haal ik het wel en dat doet heel veel deugd. Temeer omdat Jasper op zo'n finish echt wel goed is, dat zagen we al in de Tour Down Under, en dan was Sagan er ook nog eens bij. Ik win hier voor een levende legende, zo'n jongen kloppen, is super cool. Die finishfoto ga ik zeker bewaren en op Instagram posten."

Tot slot wilde Jakobsen ook nog een woordje kwijt over nieuwe sponsor Deceuninck. "Ik wil hen graag toch bedanken dat ze dit jaar bij het team zijn gekomen", eindigde hij, "vorig jaar beleefden we even een moeilijke periode, maar zij kwamen bij het team en dankzij hen bestaan we nog vandaag en kunnen we winnen."

bron: Belga