PS roept op tot kalmte na polemiek over Ecolo-folder

PS roept op tot kalmte na polemiek over Ecolo-folder

De PS roept op tot kalmte na de polemiek die woensdag ontstaan was over een folder van Ecolo. De lokale afdeling van Laken had de standpunten van verschillende partijen over godsdienstvrijheid opgelijst, maar ontketende een storm van protest. “We moeten weer kalmeren, anders creëren we spanningen die op hun beurt voeding kunnen geven aan allerlei vormen van populisme en extremisme”, zei PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej op Bel-RTL. Nadat een foto van de folder op sociale media was gaan circuleren, haalden verschillende politici uit naar het “communautarisme” van Ecolo, waarbij de partij zou inspelen op één specifieke gemeenschap. Ook het feit dat Ecolo ogenschijnlijk voor onverdoofd slachten is, zorgde voor commotie. Uiteindelijk trokken de ecologisten de folder weer in.

Ahmed Laaouej zei vandaag dat er nu weer aandacht moeten worden besteed aan “echte onderwerpen”, zoals sociale en economische zaken, energiearmoede en discriminatie op de arbeidsmarkt. “Dat is wat men van ons verwacht.”

Laaouej vindt het kwalijk dat er spanningen gecreëerd zouden worden over “gevoelige zaken die aan de identiteit van mensen raken, aan hun overtuiging en aan hun persoonlijke situatie”.

bron: Belga