Giro: Masnada triomfeert in zesde etappe, Conti is de nieuwe leider

Giro: Masnada triomfeert in zesde etappe
Giro: Masnada triomfeert in zesde etappe

De Italianen Fausto Masnada (Androni Giocattoli) en Valerio Conti (UAE Emirates) hebben in de zesde etappe van de Ronde van Italië (WorldTour) netjes de prijzen onder elkaar verdeeld. In de tweede langste rit van de Giro, 238 kilometer tussen Cassino en San Giovanni Rotondo, pakte Masnada ritwinst, Conti werd tweede en nam de roze leiderstrui over van de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Het peloton finishte op ruim zeven minuten. Dertien renners sprongen in het tweede wedstrijduur weg voor de vlucht van de dag, die tot de finish zou dragen. Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step) was de enige landgenoot in de kopgroep, maar kon niets beginnen tegen een aanval van Masnada op iets minder dan dertig kilometer van de aankomst. Conti kon als enige aanpikken en de twee waren vertrokken. Masnada deed onderweg veruit het meeste kopwerk en het leek dan ook duidelijk dat beide Italianen het op een akkoordje hadden gegooid. Aan de meet deed Conti weinig moeite om Masnada te kloppen. De renner van Androni Giocattoli, voor de Giro al goed op dreef met twee ritzeges in de Ronde van de Alpen, won de etappe. Conti onttroonde Primoz Roglic als leider.

In de sprint om de derde plaats haalde de Spanjaard José Joaquin Rojas (Movistar) het voor zijn landgenoot Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) en de Italiaan Giovanni Carboni (Bardiani-CSF). Pieter Serry werd zesde.

Morgen wacht de renners in de Giro een etappe van 185 heuvelachtige kilometers tussen Vasto en L’Aquila. De klassementsmannen lijken een eerste keer aan zet te zijn.

Bron: Belga