Belgische U17 grijpt naast WK-ticket na verlies in barrageduel

Belgische U17 grijpt naast WK-ticket na verlies in barrageduel
Belgische U17 grijpt naast WK-ticket na verlies in barrageduel

De Belgische nationale ploeg onder 17 heeft zich niet kunnen plaatsen voor WK in Brazilië. De jonge Rode Duivels verloren in Dublin in een barrageduel na strafschoppen van Hongarije. België had zich op het EK in de Ierse hoofdstad na groepswinst geplaatst voor de kwartfinales. Daarin verloren de jongens van bondscoach Bob Browaeys zondag met 0-3 van Nederland.

Omdat de Belgen een van de twee beste verliezende kwartfinalisten waren, mochten ze een play-offduel spelen tegen Hongarije met als inzet een WK-ticket. Chris Kalulika bracht België in de 56e minuut op voorsprong. Vijf minuten later maakte György Komaromi gelijk. Vermits daarna niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. België verloor daarin met 4-5. Mathias De Wolf faalde als enige vanop de stip.

Vier jaar geleden wonnen de jonge Duivels brons op het WK in Chili. In 2007 werd de Belgische U17 bij hun WK-debuut in de eerste ronde uitgeschakeld.

Later op de dag staan in Dublin de halve finales van het EK op het programma, Nederland-Spanje en Frankrijk-Italië. Die vier landen zijn er ook zeker bij op het WK.

Bron: Belga