Madonna is in Israël en zal zaterdag wel degelijk optreden

Foto AFP / K. Winter

Komt Madonna, of komt ze niet? Die vraag zorgde bij de Songfestival-aficionados de laatste dagen voor de nodige kopbrekens. Drie dagen voor de grote finale, helaas zonder België, is er witte rook. De Queen of Pop is wel degelijk in Israël en ze zal wel degelijk optreden. 

De popdiva is gisterenavond met een privéjet in Israël geland met een gevolg van 135 mensen, onder wie 40 koorleden, 25 dansers en een privékok. Ze palmden de volledige vijfde verdieping in van het International Dan-hotel.

Madonna liet via een statement aan Reuters weten dat ze voor niemands politieke agenda wenst te buigen, en dat ze zich zal blijven laten horen wanneer mensenrechten worden geschonden. Daarmee snoert Madonna zowel de mond Pro-Palestijnse activisten, die haar opriepen om het Songfestival te boycotten en dus niét op te treden.

Anderzijds gaf ze ook Songfestivalbaas Jon Ola Sand lik op stuk, want hij liet onlangs weten dat er nog steeds geen contract is getekend met de EBU. “En zonder getekend contract komt er geen optreden.” In ieder geval willen zowel Madonna als de organisatoren van het Songfestival het optreden laten doorgaan.

Marylin Ambach

Madonna’s Eurosong-avontuur wordt deelsin goede banen geleid door onze landgenote Marilyn Ambach, dochter van blueszanger Paul ‘Boogie Boy’ Ambach. Marilyn leverde limousines en bussen om het gezelschap door Tel Aviv te vervoeren en van en naar de Expo, waar het Songfestival plaatsvindt. Daarnaast moest ze ook zorgen dat al het materiaal goed en wel door de douane kwam.

Haar vriend Amir Feingold is de komende dagen bovendien de persoonlijke assistent van Madonna. “Hij heeft een pak ervaring, want hij ging eerder al met haar op wereldtour. Sinds we kinderen hebben, is hij daar mee gestopt omdat het echt niet te combineren viel”, vertelt Marilyn aan Het Laatste Nieuws.

‘Madame X’

Dat Madonna zo graag op het Songfestival wil optreden, heeft weinig te maken met haar liefde voor het liedjescircus, wel met de unieke kans om zich aan ruim 200 miljoen kijkers te laten zien en horen. Het inmiddels 60-jarige popicoon heeft met ‘Madame X’ immers een nieuwe cd te promoten en start vanaf september aan een nieuwe wereldtournee.

Op het festival van 2016 deed Justin Timberlake een gelijkaardige stunt, wat hem met ‘Can’t Stop The Feeling’ een wereldhit opleverde.