Je elektrische fiets krijgt nu ook z’n eigen oplaadpunt

Je elektrische fiets krijgt nu ook z'n eigen oplaadpunt
Foto Niko

Elektrische fietsen zijn zo populair dat vorig jaar bijna 50% van alle verkochte fietsen elektrisch waren.  In hun zog duiken ook andere varianten zoals e-steps, elektrische bromfietsen en monowheels steeds vaker op. Daarom lanceert het bedrijf Niko een oplaadpunt om makkelijk je elektrische fiets op te laden.

Door het succes van elektrische een- en tweewielers zijn er ook steeds meer batterijen om op te laden. Maar daar heeft niet iedereen ruimte voor binnen, dus besloot het innovatiebedrijf Niko een fietsoplaadpunt te ontwerpen dat én buiten kan gebruikt worden én bovendien extra veilig is. Daarnaast is het ook volledig waterdicht, wat geen overbodige luxe is in het wisselvallige België.

Sleutelschakelaar

Het vernieuwde stopcontact heeft een groene afdekplaat met een fietslogo op. Het kan niet alleen thuis van pas komen, maar ook bij kantoren of publieke gebouwen. Door het oplaadpunt te combineren met een moderne sleutelschakelaar zet je de stroom met een draai aan de sleutel aan of uit. Zo kan je het oplaadpunt enkel van elektriciteitstoevoer voorzien wanneer de fiets oplaadt en zorg je ervoor dat niemand anders het oplaadpunt ongewenst gebruikt.