iPhone X beschermt man van ongeluk met kettingzaag

iPhone X beschermt man van ongeluk met kettingzaag
Foto Unsplash

In Jabbeke heeft de 43-jarige Wout Amary ontzettend veel geluk gehad. Hij was aan het snoeien in zijn tuin toen hij uitschoof met zijn kettingzaag. De gsm in zijn broekzak ving de klap op, waardoor hij er met wat schrammen vanaf kwam.

Amery was achter zijn huis met snoeiwerken bezig toen het voorval plaatsvond, meldt Het Laatste Nieuws. “Tussen twee bomen in bouwden we enige tijd terug een boomhut voor onze zoontjes”, vertelt de vader van drie. “Boven de hut groeiden flink wat takken, die dringend aan een knipbeurt toe waren. Ik was volop aan het snoeien, toen plots een zware tak naar beneden viel. In een fractie van een seconde werd mijn kettingzaag weggeslagen. Het ging bijzonder snel. Pas toen ik beneden was, besefte ik hoeveel geluk ik had gehad.”

Spoedafdeling

De broek van Amery was volledig opengescheurd, maar verder had hij enkel wat schrammen. “De kettingzaag moet door de tak weggeslagen zijn tegen mijn bil”, gaat hij verder. “Toen ik mijn iPhone X uit mijn broekzak haalde, ontdekte ik dat die de grootste klap had opgevangen. Het volledige omhulsel was opengesprongen en de aan- en uitknop stond scheef. Miraculeus genoeg werkte de smartphone nog perfect. Het is jammer van het toestel, maar beter dat dan de spoedafdeling.”