Ronde van Californië - Rémi Cavagna voelt zich helemaal thuis bij Deceuninck-Quick Step

door
Belga
Leestijd 2 min.

Rémi Cavagna heeft zijn tweede overwinning in zijn carrière beet. De 23-jarige Fransman van Deceuninck pakte na een solo van 70 km de zege in Californië, in Morgan Hill, vlakbij het hoofdkantoor van fietssponsor Specialized. "Dat ik net hier kan winnen, mijn eerste zege in de World Tour, maakt het nog extra speciaal", aldus de Fransman. Cavagna trok op pad met Alex Hoehn. Op Mount Hamiloton reed hij de Amerikaan uit het wiel en begon hij aan een lange solo. "Ik wist dat het nog ver was, maar waagde toch mijn kans", zei hij, "vorige week al had ik een deel van de etappe verkend toen we een bezoek brachten aan de kantoren van Specialized. Ik wist wat me te wachten stond."

De Fransman maakte geen al te beste beurt in de afdalingen, kwam ei zo na ten val, maar bleef uiteindelijk toch overeind. "De zege was binnen na die laatste afdaling", sprak hij, "er wachtte me weliswaar nog 20 km, maar dat was op het vlakke en ik moest gewoon mijn tempo houden. In die afdalingen daalde ik inderdaad voorzichtig, momenteel neem ik daar niet te veel risico's nadat ik vorig jaar twee keer ben gevallen."

Teambaas Patrick Lefevere tweette na afloop: "Eindelijk, een beloning voor Rémi, wat een ongelooflijke zege voor de 23-jarige renner". Normaal werkt hij altijd voor de ploeg. "Inderdaad, meestal ben ik de helper van dienst", gaf hij aan, "dat moet ook in zo'n team als je sprinters hebt die het kunnen afmaken of andere toppers. Meestal dicht ik mee het gat, werk in de achtervolging en dat vind ik ook niet erg, want ik ben nog jong. We krijgen ook onze kans in de ploeg, zoals vandaag en die heb ik met beide handen gegrepen."

Cavagna koerst al sinds 2016 bij de formatie van Lefevere, eerst bij Klein Constantia, daarna maakte hij in 2017 de overstap naar de grote ploeg. "En ik koers hier ontzettend graag", zei hij, "deze ploeg is als een familie, we trainen hard, maar we maken ook veel plezier. Ik leer ook veel bij en krijg hier veel kansen. Vlak voor deze Ronde van Californië trokken we naar de windtunnel van Specialized hier in Morgan Hill en maakte ik al veel progressie, 15 watt in het tijdrijden alleen al door mijn positie te verbeteren", aldus de bronzen medaille van het EK tijdrijden in 2016 en tweevoudige Franse beloftenkampioen in het tijdrijden. "Ik train vaak op mijn tijdritfiets en het is een discipline waarin ik nog sterker wil worden."

Cavagna is einde contract bij de ploeg. "Ik hoop hier te blijven en ik denk dat dat wel in orde zal komen."

Bron: Belga