Ronde van Californië - "Jammer van de gemiste kans", reageert Philipsen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jasper Philipsen eindigde als vijfde in de tweede etappe van de Ronde van Californië. "Dit is toch wel een beetje een gemiste kans", aldus de sprinter van UAE Team Emirates. "Ik heb heel hard geknokt en afgezien om die ene berg over te geraken", zei hij, "als dat me zou lukken, kwam het wellicht tot een sprint met een kleine groep. Ik zag ook dat alle snelle jongens die berg niet hadden overleefd. Dus ik begon een beetje te hopen dat er iets zou inzitten, maar na de afdaling hoorde ik dat de voorsprong zeven minuten was. Dat wist ik niet en dan heb ik nog gevraagd om te achtervolgen, maar toen was er eigenlijk geen beginnen meer aan."

"Enkel EF Education First leverde kopwerk (voor leider Tejay van Garderen)", ging hij verder, "Bij drie minuten voorsprong konden we misschien nog de klus klaren, maar zeven was echt te veel. Dat vond blijkbaar elke ploeg. Uiteindelijk word ik nog vijfde (hij verliest de sprint van het peloton tegen Kasper Asgreen)"

En dat is toch wel jammer voor de Limburger, want enkel in de slotrit wacht nog een sprintkans. "Klopt", zegt hij, "maar ik onthoud dat het gevoel goed is. Ik voel me al veel beter dan de voorbije koersperiode (hij reed een zwaar koersprogamma in het voorjaar en voelde na de Ronde van Vlaanderen dat het vat leeg was, maar moest er toen wel nog de Scheldeprijs, Parijs-Roubaix en de Brabantse Pijl bijnemen, red). Ik heb de klassiekers intussen verteerd, goed gerust en goed kunnen trainen, dus dat komt wel weer in orde."

Begin dit jaar won Philipsen in Tour Down Under zijn eerste World Tourkoers na diskwalificatie van Caleb Ewan in de sprint. Vorig jaar won hij ook een rit in de Ronde van Utah (2.BC).

bron: Belga