Jupiler Pro League – Charleroi pakt groepswinst in poule A na droge zege op Westerlo

Jupiler Pro League - Charleroi pakt groepswinst in poule A na droge zege op Westerlo
Jupiler Pro League - Charleroi pakt groepswinst in poule A na droge zege op Westerlo

Op de voorlaatste speeldag in play-off II is de groepswinnaar in poule A bekend: door een 0-2 tegen Westerlo en het puntenverlies van STVV op KV Oostende is de kloof van de Carolo’s met de Kanaries onoverbrugbaar geworden. Charleroi neemt het in de play-off II-finale op tegen KV Kortrijk. Na een tergend lange studieronde kon huurling Ryota Morioka in de 13e minuut een eerste keer aanleggen. Het werd een afzwaaier. Christian Brüls, de bedrijvigste pion bij de thuisploeg, dreigde tweemaal maar kon zijn pogingen niet kadreren. Westerlo kwam op het half uur steviger opzetten en zette doelman Remy Riou een paar keer aan het werk, zonder succes. Met de rust in zicht profiteerde Morioka van een te slappe pass van doelman Koen Van Langendonck: de alerte Japanner onderschepte de bal en lobde de 0-1 over Van Langendonck in het lege doel.
Ook na de koffie was het lang wachten op doelrijpe kansen in Het Kuipje. Even voor het uur ging Riou plat op een lage uithaal van Lukas Van Eenoo. Pas tien minuten voor tijd viel de tweede grote kans te noteren: op een tegenprik van Charleroi stuitte een poging van
Gaetan Hendrickx op Van Langendonck, de herneming van Victor Osimhen verdween in het zijnet. In Mazzu-time sloop Jérémy Perbet nog door de buitenspelval en verdubbelde de voorsprong: eindstand 0-2 na een lesje in efficiëntie van een bijzonder matig Charleroi.
Aan de kust had een slap STVV een lastige avond tegen een stug KV Oostende. KVO-keeper William Dutoit stopte even voor het half uur een penalty van Mamadou Sylla, tien minuten later zette Sindrit Guri de Oostendse voorsprong op het bord. Na de pauze voorkwam een sterke Dutoit tot twee keer toe de gelijkmaker. In het slot kreeg Sylla nog dé kans op de 1-1, maar de Senegalees kopte van heel dichtbij pal op Dutoit. Alexis De Sart deed in blessuretijd wat Sylla verzuimde te doen, maar de gelijkmaker kwam rijkelijk te laat. De troepen van Marc Brys zijn uitgeteld voor groepswinst.
Beerschot Wilrijk ging met het kleinste verschil onderuit in een inzetloze partij tegen Eupen en eindigt zo laatste in de groep.

bron: Belga