Giro - Rozetruidrager Roglic vindt val van Dumoulin "jammer"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Primoz Roglic was de winnaar onder de klassementsrenners op de chaotische vierde dag van de Ronde van Italië. Na afloop toonde de Sloveense rozetruidrager van Team Jumbo - Visma zich solidair met rivaal Tom Dumoulin, die bij een val de knie bezeerde en ruim vier minuten achterstand opliep. Roglic was dinsdag samen met ritwinnaar Richard Carapaz de enige van de klassementsrenners die voorbij alle crashes glipte en in de kopgroep finishte. "Deze dag was verre van eenvoudig. Het was een nerveuze etappe en het was constant op je tellen letten. Alle klassementsrenners wilden hun positie voorin innemen en het was een constant gevecht om die posities te behouden."

Na afloop toonde de Sloveen zijn sportiviteit. "Het is jammer van die valpartij. Op deze manier wil ik geen tijd winnen op mijn concurrenten. Ik vind het jammer voor Tom, en hoop dat hij oké is. Alle klassementsrenners proberen in ritten als die van vandaag om dit soort dingen te vermijden. Elke dag gebeurt er wel iets, dus we moeten de focus blijven houden."

Wie nu zijn grootste tegenstander wordt, daar wil de 29-jarige Roglic geen naam van een concurrent op kleven: "Je ziet wie onze belangrijkste opponent is: pech op momenten als deze. Dat is het enige waar ik op dit moment mee bezig moet zijn, waar ik me met het hele team op moet focussen om het te vermijden."

Na amper vier ritten en met nog alle sleuteletappes te gaan, heeft Roglic in de stand nu al 35 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Simon Yates. Vincenzo Nibali is derde op 0:39. Miguel Angel Lopez moet al 0:44 zien goed te maken, Mikel Landa 1:49 en Dumoulin 4:30.

Bron: Belga