Assisen Henegouwen – Jean-Gabriel Matterne schuldig aan moord op minnares

Voor het hof van assisen van Henegouwen is Jean-Gabriel Matterne woensdag schuldig bevonden aan de moord op zijn Braziliaanse minnares Tay Cruz. De feiten speelden zich af in 2017. De vrouw was actief in de prostitutie, en was vier maanden zwanger van hem. Het debat over de strafmaat vindt donderdag plaats. Op 8 mei 2017 ontdekte een jachtopziener van de grensgemeente Brunehaut, dichtbij Doornik, een verkoold lichaam in een kuil in het bos. Aan de hand van het serienummer van haar borstprothesen kon vastgesteld worden dat het om Tayrink Ludmilla Cruz ging, geboren op 30 oktober 1980 in Brazilië. Ze verbleef illegaal in België, en woonde op een appartement in Ukkel dat betaald werd door haar minnaar Jean-Gabriel Matterne.
Uit de autopsie bleek dat de vrouw vier maanden zwanger was. Volgens haar omgeving was Matterne de vader, maar wilde hij dat ze het kind liet weghalen, omdat hij als getrouwde man met drie kinderen een dubbelleven leidde.
Tijdens het onderzoek verklaarde de beschuldigde dat hij de jonge vrouw eerst had gedrogeerd met slaappillen, en haar daarna meenam in zijn wagen. Hij stopte aan een bos aan de grens en wurgde haar in de auto met een elektriciteitskabel. Vervolgens gooide hij het lichaam in een kuil, overgoot het met benzine en stak het in brand. De misdaad vond een paar uur voor de vondst van het lichaam plaats.

bron: Belga