Ann Wauters werkt in de luwte aan comeback: "Emotionele rollercoaster"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na een operatie aan de linkerknie in november vorig jaar was het voor Ann Wauters een race tegen de klok om tijdig fit te geraken voor het EK vrouwenbasket, dat eind volgende maand in Servië en Letland van start gaat. Wauters is reeds 38 jaar, maar de leading lady van het Belgische vrouwenbasket wou zich toch nog opladen en klaarstomen voor het EK, waar voor de Belgische Cats een stek in de top zes de doelstelling is. Daarmee mag er immers deelgenomen worden aan het olympisch kwalificatietoernooi voor een stek op de Spelen van komende zomer in Tokio.

"Het is een lang proces geweest, waarschijnlijk het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen: ineens wou mijn lichaam niet meer doen wat ik wou. Het is dus echt een emotionele rollercoaster geweest", bekende Wauters vandaag tijdens een persmoment. "De voorbije weken heb ik echter al heel wat op het terrein gestaan met de coach en merkte ik dat ik veel vooruitgang geboekt heb. Vrijdag hoop ik al een groot deel van de training te kunnen meedoen."

Met een bronzen medaille op het vorige EK en een vierde plaats op het WK van vorig jaar in Tenerife is België intussen zijn rol van underdog kwijt en wordt er ook wel naar ons land gekeken. "De weg naar de wereldtop is lang en lastig, maar wereldtop blijven, is nog moeilijker. Op de twee vorige toernooien hebben we onszelf overtroffen en dat willen we nu opnieuw doen, door basket te spelen waarin het team voorop staat. Hard werken heeft ons geleid naar het vorige succes en dat zal vanaf vrijdag opnieuw moeten beginnen. Onze groep heeft er zin in."

bron: Belga