VIDEO. IJsbeer kan geluk niet op met ijsblokjes

“Oh ja, dat voelt goed!”, is het toepasselijke bijschrift dat een medewerker van de Hogle Zoo heeft gedeeld onder een video van ijsbeer Nora. Het dier mocht eindelijk naar buiten komen nadat het enkele maanden moest herstellen van een operatie. Nora vierde haar vreugde bot door lustig te rollen tussen een hoop ijsblokjes.

In Hogle Zoo, in de Amerikaanse staat Utah, viert ijsbeer Nora haar succesvolle operatie zoals alleen ijsberen dat doen: door lekker te rollen in koude ijsblokjes. In februari had het dier een botbreuk opgelopen in haar rechterpoot tijdens het spelen. De beer moest geopereerd worden en vervolgens een drietal maanden revalideren tussen de vier muren van haar kooi.

Afkoeling

Nora genoot zienderogen van haar eerste uitstapje naar buiten. De verzorgers trakteerden haar op een grond die bedekt was met ijsblokjes. In het filmpje is te zien hoe de ijsbeer vrolijk heen en weer rolt in het ijs om goed af te koelen. Op een bepaald moment werkt ze zelfs enkele stukjes naar binnen. Dat heet dan gelukkig zijn.